Description
Sve prednosti hobotnice koncentrisane su u njenom sastavu. Među korisnim kvalitetama treba istaći: jačanje srčanog mišića, regulacija krvnog pritiska, izvrsna prevencija ateroskleroze, povećava se aktivnost mozga, poboljšava pamćenje, poboljšava koncentraciju. Visok sadržaj joda ima poseban uticaj na štitnu žlezdu osiguravajući normalno funkcionisanje endokrinog sistema, poboljšava proizvodnju hormona, vid se poboljšava zbog učestvovanja u sintezi rodopsina u mrežnjaci oka, razne aminokiseline čine kožu mekom i čistom, nokti i kosa su ojačani, jača sjaj zuba. Zbog kalcijuma koštani sistem postaje jači, prisutnost vitamina B12 povećava nivo hemoglobina u krvi čime se sprečava anemija. Magnezijumu normaliziuje nervni sistem, pomaže u uklanjanju nesanice, depresije i hroničnog umora. Niska kalorična vrednost čini proizvod dijetalnim, visok procenat hranjivog lako probavljivog proteina učestvuje u izgradnji mišića, brzo i dugotrajno zasićuje bez stvaranja masnih naslaga.