Skuša pripada grupi plavih riba. U proseku je dugačka i do 20 cm, a najkrupnije skuše mogu biti teške i preko 3 kg.Sama po sebi spada u izetno kvalitetne namernice zbog velikih količina masti i proteina. Preporučuje skuša iz severnih mora.Obiluje Omega-3 nezasićenim masnim kiselinama za koje je dokazano da sprečavaju kancerogeno dejstvo. Izuzetno je blagotvorna za srce i posebno se preporučuje trudnicama. Bogata je fosforom i magnezijumom.Možete je spremati na razne načine. Pored lignji, skuša je omiljeni proizvod iz mora za roštiljanje. Mnoge domaćice će vam upravo ovu vrstu ribe preporučiti kada je reč o konzerviraju hrane, pogotovo ako dodate neki dobar sos, recimo od paradajza. Odlična je i za dimljenje i filetiranje. Skušu u našim ribarnicama možete kupiti u zamrznutu u komadima od 300 do 400 grama kao i u konzervama u vidu fileta i komada u ulju.